Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /srv/users/serverpilot/apps/lightweb/public/tuxer-old/wp-content/themes/thestory/functions/functions-general.php on line 300

Följande villkor gäller beställningar som görs av kunden på webbsidan www.tuxer.se. Varumärket Tuxer lyder under bolaget G.W Greiff & Co AB (Greiffs) org. Nr 556056-2000. Genom att beställa varor från www.tuxer.se (nedan benämnt som Tuxer eller webbsidan) så godkänner du villkoren som presenteras i det här dokumentet. Läs igenom noggrant innan du går vidare med din beställning.

Beställningar kan endast göras av personer över 18 år, som inte står under förmyndarskap och som är bosatta i Sverige.

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på webbsidan vid den tidpunkt du gör din beställning.

 

PRISER OCH BETALNING

Vi samarbetar med Klarna Checkout som säkert hanterar alla betalningar. Klarna Checkout skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp, sedan väljer du hur du vill betala. Du kan välja på Klarna faktura, Klarna konto, att betala direkt med kort eller med banköverföring. Läs mer om Klarna och dina rättigheter här.

Priserna som presenteras på webbsidan anges inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor samt fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Alla priser som visas är i svensk valuta SEK. Observera att priserna kan ändras och erbjudanden kan dras in när som helst. Priserna som visas när kunden lägger sin order är de priser som gäller för hela orderprocessen.

 

LEVERANSER

TILL POSTOMBUD:

Paketet är normalt framme på mottagarens utlämningsställe nästa vardag inom Sverige. Till vissa orter/länder gäller längre leveranstid. Med tjänsten Spåra brev, paket och pall kan du följa ditt paket hela vägen. Du kan även ladda ner appen PostNord för lättare hantering av dina beställningar.

 

HEMLEVERANS:

Mottagaren får en avisering via sms eller e-post dagen före första möjliga leveranstid. Mottagaren får då också en länk till sida där alternativ för leverans kan väljas. Så se till att du angett rätt telefonnummer och e-mailadress.

 

ÅNGERRÄTT

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 30 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.

Den vara som returneras ska vara oanvänd, i oskadat skick och ha alla etiketter kvar. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

 

REKLAMATIONER

Vi vill såklart att du ska vara nöjd med ditt köpt och vi står för kostnaden om varan är defekt eller om vi har packat fel. Om du upptäckt ett fel, kontakta gärna kundtjänst så snart som möjligt. Läs mer om hur du genomför en reklamation här. Vi står självklart för returfrakten vid en av oss godkänd reklamation. Tänk på att inte lösa ut paket med synliga fel som kan ha påverkat varan ni beställt.

Reklamation gäller endast 2 månader från det att varan blev inköpt.

 

RETURER VIA WEBSHOP

Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Alla returer och reklamationer är fraktfria.

Beställd och oanvänd vara kan returneras i oförändrat skick inom 30 dagar, efter att varan finns att hämta på utlämningsställen.

För att göra ett ÅNGERKÖP eller REKLAMATION, följ stegen här. 

Så snart vi har mottagit din retur gör vi en återbetalning via samma betalningssätt som angavs vid ditt köp. Vid returer eller byten kan avdrag göras beroende på hur varan är använd sedan köptillfället. Om varan använts på ett sådant sätt att den påverkats av hygieniska faktorer eller skadats tar vi ut en avgift på 30 % av plaggets värde vid återbetalning.

BYTEN

Bytesrätten gäller i 30 dagar från att du mottagit din beställning. Läs mer om hur du genomför ett byte här. Vi kan tyvärr inte genomföra byten via mail eller telefon. Alla byten är fraktfria. Du lägger själv en ny beställning på varan du önskar att byta till innan den gamla inkommit till vårt lager för att bytet ska gälla.

Om du köpt en vara i kampanj/med rabattkod och vill genomföra ett byte, kontakta kundtjanst@tuxer.se.

EJ UTHÄMTADE PAKET

Om du av någon anledning inte löser ut ditt paket inom 14 dagar, debiteras en avgift på 120 kronor för hanteringskostnader. Det gäller expediering, packning, emballage, frakt, returfrakt, returbehandling samt insortering tillbaka på lagret. Vi rekommenderar att du löser ut paketet och därefter returnerar det för att slippa debiteras därefter.

 

ÅTERBETALNING

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida http://ec.europa.eu/odr.

 

HANTERING & ANSVAR AV PERSONUPPGIFTER

Vi hanterar dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Du har rätt att kontakta oss för att ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att uppgifterna skall rättas eller tas bort.

På följande sätt hanterar vi dina kontaktuppgifter:

 

Webshop

När du handlar hos Tuxer sparas kontaktuppgifter för att kunna hantera din order för kundtjänstärenden, retur eller byten. Vi förmedlar/säljer/byter aldrig dina uppgifter till tredje part. Vi tar endast kontakt med dig om det krävs för att hantera din order eller om du frivilligt prenumererat på vårt nyhetsbrev eller mailat in till vår kundtjänst. Vi kan även komma att kontakta er som både företags och privatkund för att fråga om ni vill lämna ett omdöme efter slutförd beställning. Detta är helt frivilligt.

Vi tar aldrig del av dina kort/betalningsuppgifter utan det hanteras av Klarna, se nedan.

 

Klarna

Vi samarbetar med Klarna Checkout som hanterar alla betalningar. Vi sparar inte din betalningsinformation utan hänvisar till Klarna för hantering av personuppgifter. Läs mer hos Klarna https://www.klarna.com/se/dataskydd/

Om några problem uppstår när vi skall leverera varor till dig kommer vi att be Klarna om din personuppgifter för att genomföra returer och byten. Dina uppgifter lagras bara så länge som krävs för att utföra våra tjänster eller så länge som det föreskrivs enligt lag.

 

Reco trust omdömen

En tid efter du lagt din order kommer via att kontakta dig via mail för att samla in omdömen via Reco trust, detta är helt frivilligt.

 

Nyhetsbrev

När du har gett din tillåtelse att ta emot Tuxers nyhetsbrev så använder vi den kontaktinformation du lämnat, namn, mailadress och födelsedatum, för att skapa bättre erbjudanden som passar din profil. Du kan alltid avregistrera dig från nyhetsbrevet eller kontakta oss för att få dina uppgifter raderade.

 

Produkttest ansökan

Genom att ansöka till att bli en av våra Active Families så ger du oss samtycke att kontakta dig via det telefonnummer/mailadress som du lämnar. Vi kommer endast kontakta dig om du är relevant för att bli en av våra Active Families. Dina kontaktuppgifter kommer sparas i en säsong (mars-augusti/september-februari), sedan måste du ansöka igen.