2 campingtips

På tur med husvagn? 2 tips på mysiga campingar i Värmland!

Åh vad vi saknar vår lilla husvagn (-> se den här). Eller ja, nä… Vi saknar att ha husvagn! Följaktligen så vaknar längtan igen nu när säsongen smyger igång. Därför letar vi fram några riktiga pärlor som vi vill dela med oss av. Kanske ni åker dit med husvagn? Eller tar ni tält, bor i stuga eller kanske har du en husbil. Här kommer i alla fall 2 tips på små mysiga campingar i Värmland. Har ni möjlighet, åk dit!

 

husvagn, camping, värmland

Vammervikens camping

Det här smultronstället ligger i längs med Dalslands kanal, vid sjön Västra Silen. Närmsta samhälle är Gustavsfors och dit går det en fantastiskt mysig vandringsled på 5 kilometer. Det går också att hyra kanot direkt på campingen och ge sig ut. Enligt ägarna ska det vara finfina fiskevatten. Vi provade men utan agn så var det mest något mysigt att göra på kvällen…

 

camping, vammerviken, paddeltur

 

Faciliteterna är mycket spartanska så det går inte att tänka sig moderniteter som diskmaskin men däremot t.ex torskskåp vilket är en räddning för en barnfamilj som haft lite blötare väder på sin utflykt… Det är en liten hemtrevlig camping med gemensamt hus där gästerna kan mötas och det bjuder verkligen till socialt samkväm.

 

camping, dricksvatten

Sävsjöns camping

Nära kan vara bra! Bara några mil bort från Åmål ligger Grums, och strax utanför hittar ni vårt andra tips. Sävsjöns camping var en oväntad upptäckt som gav en mysig kväll med bland annat kvällsdopp. Det var också den allra första campingen vi vågade oss in på som nya husvagnsägare. Som resultat av det så fick vi också med oss lite lärdomar om kultur och oskrivna lagar… Men mer om det en annan gång, haha.

 

camping, disk, sävsjön

camping, husvagn, nybörjare

 

Grums fish’n camp som stället heter officiellt är en kombination av café, badplats och camping samt att de hyr ut bland annat flotte, kajak och husbåt. Dessutom så finns det en mysig vandringsled runt sjön. Enligt byfolk så ska det finnas ett ställe längs med rutten att dra sig över vattnet med en repfärja men vi har inte upplevt det själva, än.

 

Sparar inför nya äventyr!

Med äldre barn ser vi andra och fler användningsområden för att leva husvagnsliv. Vi har diskuterat och minnet av vår härliga resa förra sommaren gör väl sitt till… Så nu ska vi börja spara och se om det inte kan bli nya äventyr framöver!

 

 

Nu väntar en långhelg, en helg då vi bland annat varit på just Vammerviken. I år blir det en längre Skåneturné med besök hos nya vänner, släktingar och en dos kultur då biljetter är bokade till Malmö Operas uppsättning Matilda. Det är mysigt det med!

 

Vad ska ni hitta på?

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.