Egentiden som föräldrar – så lätt att glömma bort men så välförtjänt

Det blir lätt att alla planer planeras utifrån barnen och vad vi vill göra som familj. Det är ju så vi vill ha det. Vi vill uppleva saker tillsammans. Men någon gång däremellan kan det vara bra att planera in någonting som bara vi vuxna vill göra. Vi i Stockholmsfamiljen är tidvis väldigt dåliga på det. Dels för att det krävs att vi ber om barnvakt och dels för att vi vill att barnen är med på det vi gör. Då glöms egentiden lätt bort.

Semester och semester

Det gick inte många dagar från att vi kom hem från Spanien tills det var dags för mig och John att åka iväg ett dygn. Man kan tycka att det inte skulle behövas efter en vecka i Spanien och det gjorde det kanske inte. Men det var någonting helt annat än den semestern.

på väg mot vattnet på Elfviks udde

Vi kom till ett rofyllt ställe och hade ingen annan att se efter eller rätta oss efter. Vi checkade in och tog på oss badkläder och badrockar. Vi gick sedan runt och njöt av naturen och det fina vädret på Elfviks udde där Blue Hotel ligger.

Bastubad och ett svalkande bad från bryggan

och en långgrund strand

Eftersom vi i maj hade varit tillsammans i 8 år blev detta lite av ett firande av det. Egentiden i sig var alltså inte alltför spontant påkommen denna gång=)

Ett dåligt samvete som kryper sig på

När vi satt där i poolen och klockan närmade sig åtta kopplade vi såklart det till att det snart är läggdags för barnen. ”Ska vi ringa facetime och säga god natt” sa John som i samma stund sa ”nej då kanske de blir besvikna över att vi är iväg och badar utan dem”. Jag kände likadant. Men varför gör man det? Det är ju inte så att barnen skulle missunna oss det och de har det alltid toppen med faster Nicole. Vi bestämde oss i alla fall till slut för att ringa dem och säga god natt. De hade redan krupit ner i sängen och det var trots allt skönt att se att det flöt på som vanligt för dem.

Morgonpromenad och lång frukost

Visst är väl frukostbuffen det bästa med hela hotellvistelsen? När vi väl vaknade tog det inte många minuter innan vi nyfiket gick ner till restaurangen. Solen sken och vi lyckades dessutom få det sista bordet ute. Så härligt! Sol, vatten och grönska runt omkring. En buffé med massor av gott och en tidning att läsa. Vi passade på att njuta av lugnet. Samtidigt började längtan efter barnen att krypa sig på. Undra vad de gör? Om de sovit bra? Om de undrar när vi kommer? Ska vi inte åka hem så att vi kan åka iväg och bada med dem?
Tankarna gick och det gick även iväg ett par sms till barnens faster för att kolla läget. Vi bestämde oss sedan för att stanna kvar några timmar och gick ut på en morgonpromenad. Badkläderna åkte på igen och vi avslutade med en stund vid poolen där vi planerade var egentiden kan spenderas nästa gång.

Morgonpromenad längs hagar och skogsstigar

Våra bästa tips för egentiden som ges

Förutom att gå ut på middag och bio har vi inte gjort så mycket på tu man hand sedan vi fick barn. Men en sak som vi tycker är kul och faktiskt har planerat in två av i sommar än konserter. Vi älskar alla dans och musik och även barnen går gärna på konsert. Men att komma iväg på en konsert där barnen ändå inte kan följa med är toppen. Då behöver man inte ens tänka tanken på att de kan följa med. Det finns dessutom gott om tid att fixa barnvakt på eftersom biljetterna släpps så långt i förväg.

Ett annat tips för lite mer avkoppling är att kolla efter erbjudanden. Det gjorde vi denna gång och hamnade då på Blue Hotel. Det finns flera sidor och appar som erbjuder hotell eller spa-övernattningar till kraftigt reducerade priser. Vi brukar titta på Let´s deal som har erbjudanden anpassade efter den stad man befinner sig i. När man är inne och tittar där får man idéer vilket gör det lättare att ta tag i och planera för egentiden. I alla fall är det så för oss, det ger idéer och man hittar upplevelser till bra pris. Jag fick t.o.m. ta bort appen för något år sedan eftersom jag köpte på mig så mycket prisvärda massage och behandlingar som jag tillslut inte hann med. Så varning varning, gå inte in för ofta=)

Slutligen – ta er tid och hitta egentiden. Ni är så värda det och det behöver inte vara någon längre stund.

Har ni några tips på saker att göra eller platser att besöka? Tipsa oss gärna!

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.