Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /srv/users/serverpilot/apps/lightweb/public/tuxer-old/wp-content/themes/thestory/functions/functions-general.php on line 300

Tuxers ursprung

När P-A Robling, ägare till klädföretaget Greiffs, reste runt i världen för att besöka fabriker och leverantörer så kom han till en insikt. Det är en enkel sak att göra kläder till överlägsen kvalitet och högt pris. Vad som däremot är svårt är att skapa funktionella kläder i hög kvalitet till rätt pris. P-A, som själv hade tre barn, visste mycket väl hur svårt det kan vara att hitta kläder som håller vad de lovar utan att kosta en förmögenhet.

Det som hände sen är historia. Vår historia. P-A tog med sig sin vision och reste hem till Sverige och började skissa på ett nytt varumärke. Det nya projektet behövde förstås ett namn och med inspiration från den lilla österrikiska alpbyn Hintertux blev det Tuxer. Där, vid foten av glaciären med samma namn, hade han funnit en storslagen natur, skidåkning året om, otaliga vandringsleder och omedelbart känt sig som hemma. Precis som i våra svenska fjäll var vädret lynnigt, vilket krävde kläder som klarar hårda tag.

Efter ett långt och intensivt arbete lyckades P-A tillslut hitta punkten där hög kvalitet och ett riktigt bra pris möts. Vision kunde nu bli verklighet och 1991 såldes det allra första Tuxerplagget i butik. De nya kläderna blev snabbt uppskattade bland skidåkare och andra aktiva som ville hålla sig varma och torra oavsett väder.

Idag finns det Tuxerplagg för alla tillfällen och vi har kunder långt utanför Sveriges gränser. Annars är det mesta sig likt. Precis som P-A en gång gjorde är det i Hintertux vi hämtar vår inspiration. Där är vi borta fast hemma.

Tuxer idag

I snart 30 år har vi utvecklat kläder för en aktiv livsstil. Du hittar oss på skidåkare, fjällvandrare och andra som behöver funktionella kläder som tål tuffa tag. Men vi gör också kläder för mer vardagliga äventyr. Som hundpromenaden i regnet, cykelturen till jobbet och utflykten med familjen. För oavsett vem du är och vad du gör så ska det finnas Tuxerkläder som håller dig varm och komfortabel. Kläder som håller vad de lovar.

Active Casual

Active Casual

Casualstilen passar den trendiga konsumenten som vill ha väldesignade och moderiktiga plagg, utan att för den sakens skull tumma på funktionen. Hos våra casualplagg hittar du fina detaljer på dragkedjor och blixtlås, snyggt kviltade mönster eller inslag av kontrastfärger. Allt i linje med de senaste trenderna.

Active Outdoor

Active Outdoor

Outdoorstilen är till för friluftsmänniskan som vill vara utomhus oavsett väder. Här hittar du väldesignade plagg med genomtänkta detaljer och funktioner. Här hittar du plagg med flertalet funktionella fickor och förstärkningselement som står emot vind och väta.

 

Vi vill göra skillnad

Vi kämpar för livet!

Cancer är en fruktansvärd sjukdom som påverkar alldeles för många människor i världen, direkt som indirekt. Tillsammans med Barncancerfonden kämpar vi för livet. För livet, mot cancer.

Tuxer har sedan flera år tillbaka varit guldföretag hos Barncancerfonden, vilket innebär att vi donerar pengar till livsviktiga saker. Hit hör forskning, vård, vårdutveckling, stöd till drabbade familjer och informationsspridning. Vi hoppas kunna göra skillnad för de drabbade på detta sätt – hur liten denna skillnad än må vara.

Vill ditt företag hjälpa till att göra världen bättre för cancersjuka barn? Bli vänföretag här!

Vårt ansvar som klädföretag

Vi vill inte bara vara ett företag som tillverkar sport- och fritidskläder för alla. Självklart är det en viktig del av vilka vi är och vad vi gör. Drömmen om att tillverka ditt nya favoritplagg genomsyrar allt vi gör, och vi jobbar hårt för att skapa produkter av hög kvalitet och snygg design. Men vi vill aldrig att det ska ta ut sin rätt på naturen och våra medmänniskor.

På Tuxer är vi noga med att all vår produktion sker på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Vi arbetar endast med miljöcertifierade fabriker som dessutom uppfyller kraven på arbetsförhållanden. Läs mer om hur vi jobbar här.

Vi samarbetar också med Stockholms Stadsmission för att våra osålda kläder ska komma till nytta, istället för att slängas och gå till spillo.

Vi är Peppare!

Generation Peps vision är att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. En del av detta arbete handlar om att synliggöra och uppmärksamma dem som skapar förutsättningar för att så många barn och unga som möjligt ska få uppleva rörelseglädje, och därigenom inspirera andra. Som Peppare jobbar vi på Tuxer med att sprida rörelseglädje och friluftstips genom våran blogg och ambassadörer. Vi kommer med konkreta tips för att du ska kunna leva ett aktivt liv i din vardag. Låt dig inspireras av en aktiv livsstil här.

Vill du veta mer om Generation-pep? Läs här.